4x Skills voor een Modern Nomads gezinsleven

4x Skills voor een Modern Nomads gezinsleven

‘Out-of-the-box’ denken door de woningmarkt, een Modern Nomads gezinsleven in Nederland! Ja, echt waar het kan!  

Een doel hebben waar je naartoe kan werken. Ik houd ervan! Maar soms kan de weg ernaartoe wel eens heel anders verlopen dan je je van tevoren had kunnen bedenken. Wij stonden voor de keuze: hoge hypotheek of op avontuur? Wij gingen voor avontuur en leven nu tijdelijk met ons gezin als ‘Modern Nomads’ in Nederland. Op deze manier kunnen we, zonder druk, rustig zoeken naar een juiste woning voor ons.  

Gezinsleven als Modern Nomads

In eerste instantie wisten we niet dat dit onze tijdelijke levensstijl zou worden, maar in de praktijk bleek het vanuit het Tiny House een vrij kleine stap te zijn. Met onze ‘Tiny House-levensstijl’ leefden we al veel meer buiten en hadden we onze spullen enorm geminimaliseerd. Op dit moment zoeken we nog naar een woning in Nederland, maar zonder druk. We doen het op de avontuurlijke manier door de Randstad eens echt te gaan verkennen en in diverse steden en dorpen te verblijven, totdat we een geschikte woning hebben gevonden. De Randstad is heel divers. Verder zijn de afstanden relatief klein, waardoor dit voor het werk geen probleem vormt. 

Modern Nomad Skills

De levensstijl als Modern Nomads geeft veel rust en vrijheid, maar zorgt natuurlijk ook voor uitdagingen en soms onzekerheden. Benieuwd welke skills wij als belangrijk hebben ervaren met een levensstijl als Modern Nomads? Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

Vrijheid:  

Om zelf onze tijd in te kunnen delen en ons niet te laten leiden door allerlei verplichtingen zijn wij als zelfstandigen gaan werken. Dit geeft heel veel mogelijkheden om flexibel te zijn!

Mindset:  

Het benaderen van uitdagingen met een positieve en optimistische mindset zal helpen om nieuwe kansen en mogelijkheden te zien en om te gaan met situaties. Verder kun je veel vragen en reacties verwachten. Het is dan ook niet de meest gebruikelijke manier van leven, zeker niet als een jong gezin.

Minimaliseren: 

Het minimaliseren gaat als het ware vanzelf en is een gevolg van het sparen, reizen en duurzaam leven. Wanneer je regelmatig reist wil je niet elke keer te veel spullen meenemen, maar overzicht creëren. Verder wil je efficiënt omgaan met de dingen die hebt, wat leidt tot het gebruik maken van duurzame producten. Doordat de inkomsten als zelfstandigen kunnen fluctueren is het opbouwen van een buffer en het minimaliseren van je vaste lasten ook van belang.

Balans: 

Wij ervaren het als prettig om voor een wat langere periode op een plek te blijven. Hierdoor heb je de kans om de plek te ontdekken en kan je rustig de tijd nemen om ervan te genieten. Op deze manier creëer je een vaste plek die je tijdelijk jouw ‘thuis’ kan noemen en kun je het lokale leven gaan proeven. Ook voor de kids is dit prettig. Ze hebben de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en te zien, waarbij er genoeg tijd is voor het leggen van sociale contacten. Hoe leuk het toewerken naar ons doel ‘een huisje in het zonnetje en een huisje hier in Nederland’ ook is, genieten van het hier en nu is net zo belangrijk! 

Een levensstijl als Modern Nomads zal natuurlijk niet voor iedereen weggelegd zijn, maar wij vinden het heerlijk om steeds op ontdekkingstocht te gaan in onze nieuwe omgevingen en nieuwe mensen te ontmoeten! 

Geef een antwoord