4x Tips voor een meer avontuurlijk leven!

4x Tips voor een meer avontuurlijk leven!

Hoe komt het toch dat avontuurlijk leven zo aantrekkelijk is? Avontuurlijk leven heeft vaak een richting en een doel. Nieuwe ervaringen en levenslessen die je opdoet brengen een gevoel van groei, voldoening en vrijheid met zich mee. Maar hoe kun je dat dan doen? En is avontuurlijk leven voor iedereen hetzelfde? 

Hieronder zijn 4 tips te vinden:

1. Daag jezelf uit

Definieer avontuur voor jou. Als jij aan avontuur denkt, waar denk je dat aan? Waar word je enthousiast van en wat inspireert je? Omschrijf het eens concreet voor jezelf. 

2. Stap uit je comfortzone

Go for it en doe iets nieuws! Oncomfortabele situaties kunnen je soms juist verder brengen. Nieuwe situaties zijn natuurlijk wel eens even wennen. Dit betekent echter niet dat het het niet waard is om het eens te proberen. Blijf niet alleen veilig in je eigen huisje zitten, ga erop uit! Ontmoet nieuwe mensen, ga de natuur in, doe iets voor een ander, ga op reis etc. Live your dream! 

3. Geniet nu en kijk vooruit

Grote dingen zoals een verre reis of bungeejumping hoeven niet alleen avontuur te zijn. In het dagelijkse leven kun je ook veel inspirerende en onverwachte dingen vinden. Laat het zoeken naar zekerheid eens een beetje los. Geniet nu en zie hoeveel je wel niet kunt bereiken met open ogen, passie, plezier, wijsheid en het concreet maken van je doelen.

4. Wees een doorzetter

De aanhouder wint. Vasthoudendheid en geduld zijn van groot belang en bieden vaak het moment om bepaalde dingen nog eens goed te overdenken. Maar als je ergens helemaal voor gaat, is er veel meer mogelijk dan je je soms van te voren kunt beseffen!

Heb jij nog tips? Let us know :)!

De beslissingen die we vandaag maken, bepalen de verhalen die we morgen vertellen.

Wist je dat er zelfs in de Bijbel al avontuurlijk leven wordt beschreven? Een leuke blog hierover kun je hier vinden.

Geef een antwoord