Afneembare (reis)slabbetjes: Bibs to go!

Afneembare (reis)slabbetjes: Bibs to go!

Deze afneembare (reis)slabbetjes zijn super handig zijn voor kinderen vanaf het eerste moment dat er met hapjes wordt gestart! Het leren eten levert een hoop mooie, leuke en vieze foto-momenten op, zo ook bij ons zoontje! Benieuwd wat zo handig aan deze slabbetjes is, lees hieronder meer.

Gepureerd eten en Rapley methode

Wij hebben ons zoontje niet alleen gepureerd eten gegeven, maar ook de Rapley methode toegepast in het proces van leren eten. Hierbij leren kinderen al echt om stukjes uit hun vuistje te eten. Zo leren kinderen om hun kaakspieren te gebruiken en proeven zij veel verschillende smaken en texturen. Het eten dat je de baby’s al op jonge leeftijd geeft beïnvloedt het eetgedrag op latere leeftijd, vandaar deze bewuste keuze. Baby’s die direct al in aanraking komen met veel verschillende smaken en texturen lusten later ook vaak meer soorten voedsel. Mocht je deze methode ook (gedeeltelijk) toe willen passen lees je dan wel even goed in en kijk welk voedsel hiervoor geschikt is.

Opvangzakje

Tijdens al dat eten en vooral het proeven, ontdekken en experimenten met vast voedsel komt er een hoop geklieder aan te pas. Wij hebben gemerkt dat een slabbetjes met een klein ‘opvangzakje’ goed van pas kunnen komen.  Natuurlijk komt niet al het eten netjes in het ‘opvangzakje’, maar het scheelt al een hoop ;).

Omdat wij graag op pad zijn en ons zoontje overal mee naartoe nemen is het handig om een reis-slab mee te kunnen nemen. Met een pockit size formaat heb je zo altijd iets bij de hand.

Afneembare (reis)slabbetjes

Wij ontdekten de ‘BIBS2GO’ van het merk Crocodile Creek bij De Speelgoedwinkel. Deze slabbetjes zijn verkrijgbaar in verschillende designs en worden verkocht in setjes van twee met een reiszakje. Aan het reiszakje zit een haakje, waardoor deze gemakkelijk, aan bijvoorbeeld de luiertas, te bevestigen is. Het reiszakje kun je natuurlijk ook gebruiken om even een kleine snack en/of speen in op te bergen. Zo heb je alles snel bij de hand en netjes bij elkaar. Verder zijn de slabbetjes afneembaar en kunnen ook af en toe in de wasmachine mee. Dit scheelt heel erg in de was! Zo hoef je niet na elk hapje een schone stoffen slabber te gebruiken.

Verkrijgbaar

Een kijkje in de schappen van de De Speelgoedwinkel in Wateringen 🙂

Voordelen ‘BIBS2GO’

Kortom zijn voordelen van deze ‘BIBS2GO’ als volgt:

  • Heel licht, gemakkelijk op te vouwen.
  • Je kan de slabbetjes goed opbergen en meenemen in het reiszakje voorzien van een haakje en rits.
  • Waterbestendig.
  • Gewoon af te nemen met een doekje en kan eventueel ook in wasmachine.
  • Voorzien van een zakje onderaan de slab om het eten op te vangen.
  • Gemakkelijke klittenbandsluiting.
  • Voedselveilig, bevat geen Bpa, PVC of Ftalat.

Geef een antwoord