Tiny House badkamer. Badkamerdeur en kast in één!

Tiny House badkamer. Badkamerdeur en kast in één!

Een kijkje in de badkamer van het Tiny House. Licht en ruimte, dit waren belangrijke doelen die we tijdens het ontwerpen van ons Tiny House probeerden na te streven. Zo ook bij het ontwerp van de badkamer in ons Tiny House.  Bekijk hier hoe wij omgingen met de ruimte.

Eenheid

Wij wilden de Tiny House badkamer graag open houden, om zoveel mogelijk ruimte in ons huisje te creëren. Wel moest de badkamer in het Tiny House afsluitbaar zijn wanneer je gaat douchen of even gebruik wilt maken van het toilet. Verder vonden wij het van groot belang om de ruimte netjes te houden en niet het gevoel te creëren van een badkamer in je woonkamer en keuken, wanneer de deur van de badkamer open staat. 

Kleine badkamer met een ruim gevoel

De badkamer zelf moest ook zo ruim mogelijk aanvoelen en alle spullen die in de badkamer horen moeten hier ook kunnen staan. Dit om te voorkomen dat wanneer de zeep op is en je onder de douche staat, je voorzichtig naar de woonkamer moet sprinten met een handdoekje om, om een nieuw stuk zeep te pakken ;). Verder voorkom je op deze manier ook dat je teveel spullen hebt, het moet nou eenmaal in de badkamerkast passen. Omdat de badkamer in het Tiny House zo ruim mogelijk moest aanvoelen wilden wij niet teveel opbergruimte aan de wand creëren door hier van alles aan op te hangen. 

Badkamerdeur en kast in één

Met de eerder beschreven voorwaarden in ons hoofd ontstond het idee van een badkamerdeur en kast in één. 

De kast hebben we in dezelfde kleur als de wanden van ons Tiny House geverfd om eenheid te creëren. Verder zijn alle houten elementen in het huis in dezelfde kleur lak geverfd (licht eiken), zo ook de planken in de badkamerkast. De kast hebben we opgehangen aan een railsysteem, waardoor de kast gemakkelijk open en dicht te doen is en perfect werkt als deur.

Hieronder zijn een aantal foto’s te vinden van onze badkamerdeur en kast in één in de badkamer van het Tiny House.

Geef een antwoord