Compact op vakantie! Hoe nemen wij onze bagage mee?

Compact op vakantie! Hoe nemen wij onze bagage mee?

Het was zover, we gingen op vakantie! Gelukkig wisten we al snel precies wat we mee wilden nemen, de leukste en praktische outfits en spullen werden gepakt en verzameld. We gingen met het vliegtuig en namen alleen handbagage mee. Voor de baby mochten we twee artikelen en een luiertas meenemen. Wij kozen voor onze geweldige, super compact opvouwbare buggy. De Pockit Stroller van Good Baby en ons campingbedje. Alleen toen kwam de vraag… Hoe gaan we compact op vakantie?

Welke trolley?

Mijn man is altijd heel goed in het efficiënt inpakken van spullen en ging gelijk aan de slag. Het doel was: zo compact mogelijk op vakantie. We vroegen ons het volgende af: hoe gaan we straks zo snel en gemakkelijk mogelijk met onze bagage en de baby over Schiphol? In ieder geval hadden we een trolley nodig. Handbagage is altijd meer dan voldoende. Mijn man bekeek de afmetingen voor de handbagage van diverse vliegmaatschappijen, de kleinste afmetingen die hij kon vinden waren 55x35x20 cm. Wij gingen dan ook van deze maat uit bij het zoeken naar een trolley in diverse shops. Rekening houdend met deze maten kunnen we de trolley in ieder geval blijven gebruiken bij andere vluchten die we vast en zeker nog gaan maken. We kozen voor een stevige trolley met vier wieltjes, waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is op Schiphol. Onze keus viel op de Travelite Solaris Spinner S.

Opvouwbare tas

Verder konden we natuurlijk nog één stuk handbagage meenemen, maar om nou met twee trolleys, een buggy en een campingbedje te gaan slepen, leek ons geen goed idee. Daarom zochten we naar een compacte handbagage tas die we gemakkelijk op de trolley konden bevestigen. Verder vonden we het van belang dat we deze tas gemakkelijk konden opbergen op onze kamer op de plaats van bestemming. Ook wilden we de tas thuis gemakkelijk kunnen opbergen en deze eventueel nog voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Met een minimalistische levensstijl, houd je nou eenmaal ook vaak van multifunctionele dingen ;).

Het was even zoeken maar we vonden een lichtgewicht opvouwbare tas, die eenvoudig over de stang van de trolley heen te schuiven was. De tas voldeed precies aan de formaten van de handbagage en is wat flexibel. Hierdoor konden we onze ruimte optimaal benutten. Hoewel we natuurlijk probeerden om de tas niet helemaal tot de nok toe te vullen. Het is altijd fijn en handig als je nog wat ruimte overhoudt.

Alleen handbagage?

Nu het antwoord op de grote vraag die veel mensen stellen wanneer je alleen met handbagage op vakantie gaat met een baby. Had je wel genoeg bij je? Ja! We hadden meer dan genoeg, eigenlijk nog te veel. Na onze vakantie van 10 dagen hadden we zelfs nog niet alles gebruikt. Onze vakantie was naar Zuid-Frankrijk. Door het heerlijke temperatuurtje hadden wij alleen zomerkleding nodig, dit neemt natuurlijk ook minder ruimte in beslag dan winterkleding.

* Photo airport by Ashim D’Silva on Unsplash

Benieuwd hoe wij onze koffer inpakken? Bekijk hier onze 5 inpaktips.

Geef een antwoord