DIY Borduren kinderkleding voor beginners

DIY Borduren kinderkleding voor beginners

Pimp je kinderkleding of maak deze geschikt voor zowel een jongen als een meisje met een leuk en simpel borduursel! Ter inspiratie deze DIY borduren kinderkleding. Ook een goede tip als tijdverdrijf voor hoogzwangere mama’s ;).

Ons eerste kindje is een jongen, sinds kort weten we dat de tweede een meisje wordt. Ik kon gelijk aan de slag om de kinderkleertjes even uit te zoeken, heerlijk! Sommige items zijn met een minimale aanpassing ook erg goed te gebruiken voor een meisje, onder andere dit schattige donkerblauwe boxpakje dat ik vond.

Beginnen met borduren

De drie gouden tips die ik in een blog van Flow Magazine las:

  • Begin gewoon
    Je kunt er een heel onderzoek van maken en er vervolgens als een berg tegenop gaan zien. Of mooie kleurtjes garen kiezen en met plezier gaan beginnen. Borduur vrij, teken een simpel patroon of woord en trek deze over door gewoon lekker te gaan beginnen met borduren. 
  • Je hebt geen patroon nodig
    Kies een simpel en klein ontwerp waarbij je al snel resultaat ziet. Je kunt ervoor kiezen om vrij te borduren of eerst even wat lijnen te tekenen, welke je later gaat overtrekken met je borduurgaren.
  • Het hoeft niet perfect te zijn
    Wees niet te kritisch en geniet van het proces. 

DIY Borduren Kinderkleding

Met een drietal aan kleurtjes borduurgaren ben ik aan de slag gegaan. Je kan kiezen om een leuk patroontje te borduren, een vorm of een tekst. Laat je creativiteit er maar op los! Ik koos ervoor om het simpel te houden en cirkels om de drukknoopjes te borduren. Hieronder is het resultaat op de foto’s te zien. 

Zo zie je maar, kleine details kunnen soms een groot verschil maken! 

Voorkant:

Achterkant:

Wil je na deze DIY  borduren kinderkleding eens met je eigen kleding aan de slag, lees dan ons artikel over een Capsule Wardrobe. Dit biedt handvatten voor het minimaliseren van je eigen kleding. 

Geef een antwoord