DIY: Multifunctionele zand-speeltafel

DIY: Multifunctionele zand-speeltafel

Na onze verhuizing uit het Tiny House bleek wel hoe heerlijk ons zoontje het vond om met de takjes, stenen en het zand buiten te spelen, om de dieren te aaien etc. Voelen, ontdekken, ruiken, proeven, alle zintuigen werden geprikkeld. In de buitenruimte die wij nu tot onze beschikking hebben wilden wij dan ook een plekje voor hem creëren waarin hij lekker kan ‘rommelen’. Een plekje waarin we een omgeving voor hem creëerden om de sensomotorische ontwikkeling te stimuleren. 

Voor de kleine man is het ‘rommelen’ niet alleen heel erg leuk en uitdagend, het geeft hem ook een rustmoment. Hij heeft hier echt behoefte aan. Mijn man heeft voor hem een zand-speeltafel gemaakt. In de speeltafel is een bak met zand te vinden. Verder is ernaast ruimte om op een houten blad met het zand te spelen.

De tafel geeft de mogelijkheid om variatie te brengen in wat je het kind aanbiedt. Zo kan er de ene keer zand in de bak zitten, de andere keer houtsnippers of water etc. Genoeg om mee te variëren en genoeg om mee te spelen en ontdekken, zo kun je je kids telkens weer opnieuw uitdagen!

Wil je ook een soortgelijke tafel maken? Houd rekening met deze tips:

  • Kies eerst de bak waar het zand/water etc. in kan. Zorg ervoor dat deze afsluitbaar is.
  • Boor kleine gaatjes in de hoeken van de tafel, zodat het (regen)water weg kan lopen.
  • Stem de hoogte van de tafel af op de lengte van je kindje, zodat deze er lekker omheen kan lopen.

Geef een reactie