DIY Zand watertafel hout met speelblad, multifunctioneel!

DIY Zand watertafel hout met speelblad, multifunctioneel!

Na onze verhuizing uit het Tiny House bleek wel hoe heerlijk ons zoontje het vond om met de takjes, stenen en het zand buiten te spelen, om de dieren te aaien etc. Voelen, ontdekken, ruiken, proeven, alle zintuigen werden geprikkeld. In de buitenruimte die wij nu tot onze beschikking hebben wilden wij dan ook  DIY zand watertafel voor hem creëren waarin hij lekker kan ‘rommelen’. Een plekje waarin we een omgeving voor hem creëerden om de sensomotorische ontwikkeling te stimuleren. Mijn man maakte een DIY zand- watertafel van hout voor hem.

Variëren in het spel

Voor de kleine man is het ‘rommelen’ niet alleen heel erg leuk en uitdagend, het geeft hem ook een rustmoment. Hij heeft hier echt behoefte aan.  In de DIY zand- watertafel is een bak met zand te vinden. Verder is ernaast ruimte om op een houten blad met het zand te spelen. De DIY zand- watertafel geeft de mogelijkheid om variatie te brengen in wat je het kind aanbiedt. Zo kan er de ene keer zand in de bak zitten, de andere keer houtsnippers of water etc. Genoeg om mee te variëren en genoeg om mee te spelen en ontdekken, zo kun je je kids telkens weer opnieuw uitdagen!

DIY zand watertafel

Tips om zelf aan de slag te gaan

Wil je ook een soortgelijke zand watertafel van hout maken? Houd rekening met deze tips:

  • Kies eerst de bak waar het zand/water etc. in kan. Zorg ervoor dat deze afsluitbaar is.
  • Boor kleine gaatjes in de hoeken van de tafel, zodat het (regen)water weg kan lopen.
  • Maak een klein opstaand randje om het tafelblad (zo blijft het zand grotendeels op het tafelblad liggen en schuift het er niet zomaar vanaf).
  • Stem de hoogte van de tafel af op de lengte van je kindje, zodat deze er lekker omheen kan lopen.
  • Leg niet teveel speelgoed op te tafel, hierdoor kan het speelblad niet doelgericht gebruikt worden. 
DIY zand watertafel
DIY zand watertafel
DIY zand watertafel
DIY zandwatertafel
DIY zand watertafel

Binnen spelen en ontdekken? Bekijk hier het artikel met inspiratie voor het sensomotorisch spel van je kids voor binnen. 

Geef een antwoord