KIJKTIP: Netflix aanrader ‘What the health’

KIJKTIP: Netflix aanrader ‘What the health’

Een aantal jaar geleden was ik een tijd ziek. De doktoren wisten niet goed hoe zij mij konden helpen. Ik kreeg onder andere 11 antibiotica-kuren in een half jaar. Dit werkte niet. Ik besloot dat het genoeg was geweest. Wat lag er binnen mijn eigen handbereik om verandering in de situatie te brengen? Het is algemeen bekend dat ongezond eten de kans vergroot om ziek te worden. Dus wat zou er gebeuren als ik nu eens heel bewust en gezond zou gaan eten?

Door veel documentaires te kijken en veel over voeding te lezen, kwam ik erachter dat één ding telkens naar voren bleef komen. Een plantaardig voedingspatroon zou het beste voor je lichaam zijn. De enige vitamines die lastig uit plantaardige voeding te halen zijn, zijn vitamine B12 en vitamine D.  Na het inwinnen van deze informatie besloot ik om het in de praktijk te gaan brengen. Door zoveel mogelijk plantaardig te gaan eten en bijna geen zuivel en vlees meer te consumeren, is mijn lichaam gelukkig weer helemaal hersteld. Het was even zoeken naar de juiste diversiteit in een plantaardig voedingspatroon, maar wat een verschil kan de juiste voeding maken!

De periode van ziek zijn en het besluit om bewust te gaan eten, hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel voordelen van plantaardige voeding heb ontdekt. Dit heeft niet alleen een grote positieve verandering bij mij gebracht. Ons hele gezin en onze manier van leven heeft er baad bij!

Vandaar deze Netflix-aanrader: ‘What the health’ (regisseurs:  Kip Anderson en Keegan Kuhn). Een documentaire waarin onderzoek gedaan wordt naar een gezond voedingspatroon en de effecten van voeding op je lichaam. Het is wel te merken dat het een Amerikaanse documentaire is, de basis is echter zeer duidelijk ;). De documentaire is erg pro-veganfood, maar kan je zeker inspireren om bewust tegen je voeding aan te kijken! Net als deze docu zijn er op Netflix diverse andere documentaires te vinden betreft voeding.

Veel kijkplezier! 🙂 Heb jij ook nog een Netflix-aanrader? Ben benieuwd!

* Photo: whatthehealthfilm.com, photo food by Jo Sonn on Unsplash

Geef een reactie