Kleine ruimte stylen. Hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Kleine ruimte stylen. Hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Het inrichten van het Tiny House. Yes eindelijk was het zover. Design en styling vind ik altijd erg leuk! Zo was ik al enige tijd bezig om mij te verdiepen in het optisch creëren van ruimte door de inrichting.  Het inrichten van ons Tiny House, met de binnenmaten van ongeveer 2.40 x 7.20 m, was dan ook een leuke uitdaging! Aan de slag met een kleine ruimte stylen.

Onze keuzes en tips

Benieuwd naar de keuzes die wij hebben gemaakt voor het stylen van een kleine ruimte? Ik zal hieronder onze tips kort beschrijven.

– Doe inspiratie op

Doe allereerst inspiratie op! Struin het internet helemaal af en maak een bord aan op Pinterest. Verzamel wat je mooi vindt en bepaal de stijl. Bij ons werd het een combinatie van de volgende stijlen: urban jungle, minimalistisch, scandinavisch en bohemian. Wij wilden de natuur van buiten  graag subtiel terug laten komen in ons interieur. 

– Kies een beperkt kleuren patroon

Verder is het van belang om niet te veel kleuren te kiezen. Kies een klein aantal hoofdkleuren en ga hiermee aan de slag.  Leg de kleuren even bij elkaar en kijk of het een mooi geheel vormt. Wij hebben als basiskleur voor wit gekozen, want hoe lichter de ruimte, hoe groter deze aanvoelt. Verder wilden wij graag buiten met binnen met betrekken, want wanneer je in een Tiny House woont ben je natuurlijk ook veel buiten te vinden. Door de grote hoeveelheid aan ramen in ons huisje zorgde het ook voor rust in het interieur, wanneer je het uitzicht hierin betrekt. Vandaar dat voor ons de keuze viel op groene en bruine accenten. De kleuren van de bomen en bladeren, waartussen ons huisje mooi staat gesitueerd. Verder hebben wij als warme kleuraccenten nog gekozen voor oud roze en warm grijs. 

– Diversiteit in texturen

Voor sfeer is het van belang om verschillende materialen te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar hoogglans meubelen zou gebruiken zou de ruimte heel anders aanvoelen, dan wanneer je hier en daar subtiele, warme houten elementen terug laat komen. Ook is het van belang om gebruik te maken van diverse materialen en texturen. Dit is onder andere goed terug te zien bij onze kussen op de bank. Er liggen basic kussens met één kleur, kussens met een bladerenpatroon en warm fluweel roze kussentje.  

– Planten

Heel belangrijk, een plantje is niet weg te denken uit ieder gezellig interieur. Zeker bij ons niet, omdat wij de natuur wilden terug laten komen in ons interieur :)! 

– Eenheid creëren

Ook hebben wij eenheid in de ruimte gecreëerd door bepaalde vormen terug te laten komen. Zo hangt er een ronde houten spiegel in de badkamer, een rond accessoires-rekje boven de bank, een ronde salon tafel/opbergkist en een rond kussentje voor op de bank. 

– Licht, licht, licht

Zoals ik al noemde is licht heel belangrijk in het ruimtelijk laten aanvoelen van een ruimte. Licht kun je creëren door de kleuren in je interieur en natuurlijk door de verlichting, maar ook door bijvoorbeeld materialen die reflecteren. Zo hebben wij bewust gekozen voor hoogglans kast deuren, schilderijtjes met glas en grote spiegels. Deze reflecteren het licht en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

Alle tips op rijtje

Kortom, zijn onze tips voor het stylen van een kleine ruimte als volgt:

  • Bepaal een klein kleurenpalet.
  • Kies als basiskleur een lichte kleur.
  • Zorg voor eenheid in materialen en voeg hier accenten aan toe voor een gezellig effect.
  • Laat bepaalde vormen terug komen om eenheid te creëren.
  • Maak gebruik van spiegels en reflecterende oppervlaktes.
  • Denk na over de juiste verlichting.
  • Betrek het uitzicht van buiten in je interieur binnen.
Tiny House Binnen van achter naar voor
Tiny House Huiskamer voor naar achter - Cindy-Keuken-James
Tiny House Toilet
Tiny House Voorkant crop

Get the look!

Sierkussen KUGLEASK Ø40 oud roze

jysk.nl

Light & Living sierkussen JUNGLE 45x45cm

reppaldecoratie.nl

Spiegel SALLERUP Ø55cm naturel

jysk.nl

Riviera Maison Namasté Classic Weave Votive – Waxinelichtjeshouder – Glas

bol.com

Geef een antwoord