Mindset: Doel bereikt! En nu?!… Een mooie les.

Mindset: Doel bereikt! En nu?!… Een mooie les.

Een mindset waarin we doelen stellen, wij houden ervan. Het starten als ondernemers, het renoveren van onze eerste woning, het bouwen van een Tiny House etc. Bij een doel heb je iets voor ogen, het geeft richting. Je bent ermee bezig en je werkt ernaartoe. Allemaal om je doel te bereiken! En dan, eindelijk is het zover je hebt je doel bereikt! En nu?! Was dit het dan? Een mooie mindset les die wij opdeden met deze ervaring. 

Focus

Het gevoel van voldoening krijg je vaak door de mate van je betrokkenheid. Als je ergens echt voor wilt gaan ben je er druk mee bezig. Zo ook bij het bereiken van je doelen. Where focus goes energy flows ;). Het toewerken naar het behalen van je doelen geeft een gevoel van groei. Hier hebben we allemaal behoefte aan. Waar we ons op focussen bepaald vaak hoe je je voelt.

Een mooie les

Een mooie les die wij hebben geleerd betreft het bereiken van doelen, is dat de weg ernaartoe vaak nog mooier is dan het daadwerkelijk bereiken van het doel. We hebben ervaren dat je niet pas het geluk vindt als je je doel hebt bereikt, maar juist in de weg ernaartoe. Het is goed om doelen te stellen, maar het leven speelt zich hier en nu af. Het geluk kan je dan ook al hier en nu vinden. You only live once, so make the most out of every moment! Investeer in het moment en geniet van de weg naar het bereiken van je doelen toe. Al deze echt geleefde en mooie momenten dragen bij aan jou toekomst! So enjoy! Vind je dit soms lastig? Denk er dan aan dat je eigenlijk niet echt een reden nodig hebt om je goed te voelen. Pas je fysieke houding aan, schouders recht, hoofd rechtop, lach op je gezicht en waardeer alle kleine dagelijkse dingen. Investeer in dit moment en bepaal jouw toekomst!

*Photo by rawpixel on Unsplash

Geef een antwoord