Mini oven voor op je fornuis! Topding wanneer je klein woont of veel reist.

Mini oven voor op je fornuis! Topding wanneer je klein woont of veel reist.

In ons Tiny House hebben we een fornuis met een propaan/butaan oven van het merk BEKO. Deze werkt prima. Alleen wanneer we de oven maar eventjes aan willen voor een klein dingetje komt er veel warmte vrij en wordt meer gas gebruikt dan we eigenlijk nodig hebben. Verder hebben we plannen om met een camper te gaan reizen, hier zit vaak geen oven in, maar toch zouden wij af en toe onderweg wel eens lekker iets willen bakken. Vandaar onze zoektocht naar een mini oven.

Mini (reis) oven

En jahoor wie zoekt zal vinden: De omnia oven voor op het fornuis. Er is geen installatie nodig voor de Omnia oven, je zet het gewoon op het fornuis. Eigenlijk kun je alles wat in een gewone oven kan ook klaarmaken in de Omnia oven. Je gerechten en baksels krijgen echter wel een ronde vorm. Eigenlijk is het een mini oven voor op reis.

Hoe werkt het?

Maar hoe werkt deze oven voor op het fornuis?

De Omnia oven kun je vergelijken met een gewone gasoven. Het RVS onderstel verdeeld de onderwarmte gelijkmatig. In het midden van de opening stijgt het tweede gedeelte van de warmte op tot tegen het deksel. Vervolgens verspreidt het deksel dit gelijkmatig over het gerecht, waardoor het fungeert als bovenwarmte. In de zijkant van het deksel bevinden zich kleine gaatjes. De stoom die uit het gerecht ontsnapt wordt hierdoor afgevoerd. De bereidingstijd is voor de meeste gerecht gelijk aan dit van een normale gasoven.

De Omnia oven wordt geleverd exclusief siliconen bakvorm, deze bakvorm bevalt ons erg goed ter voorkoming van het aanbranden en bij het bakken van een heerlijke bananencake.

De kosten van een Omnia oven voor op het fornuis ligt rond de €40,- euro, de prijs van de siliconen bakvorm bedraagt ongeveer €18,- euro.

 

* Photos: www.obelink.nl

Benieuwd welk compact koffiezetapparaat wij gebruiken? Bekijk deze hier.

Geef een antwoord