Minimaliseren verzorgingsproducten, 8x gebruik van Kokosolie.

Minimaliseren verzorgingsproducten, 8x gebruik van Kokosolie.

Naast dat Kokosolie in de keuken gebruikt kan worden is het ook toe te passen als verzorgingsproduct. Super handig! Want als je kokosolie in huis hebt hoef je je geen zorgen te maken als je make-up remover of scheergel op is. Door het gebruik van Kokosolie kon ik mijn verzorgingsproducten minimaliseren, omdat Kokosolie geschikt is voor vele doeleindes. Benieuwd welke? Wij geven je onze tips.

Minimaliseren verzorgingsproducten

Bij het zoeken naar natuurlijke verzorgingsproducten kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel nodig had. Verder zijn natuurlijke producten beter voor je lichaam en het milieu. Je huid is immers deel van je lichaam en reageert dan ook vaak beter op natuurlijke producten, dan op chemische producten. Wanneer je chemische producten gebruikt, kan het ook wel eens zo zijn dat je meer verschillende producten gebruikt. Een chemische product kan bijvoorbeeld huidirritatie verergeren, waarna je weer een ander product gebruikt om de huidirritatie tegen te gaan. Kortom, het gebruik van natuurlijke producten gaat vaak samen met het minimaliseren van verzorgingsproducten.

Kokosolie

Op veel verschillende en verrassende manier is kokosolie te gebruiken. Kokosolie is natuurlijk en bevat geen chemicaliën. Dit is altijd prettig wanneer je het gebruikt om te koken, bakken of om op je huid te smeren. Er zijn twee varianten te vinden: de ontgeurde kokosolie en koudgeperste kokosolie.  Wij kiezen altijd voor de koudgeperste kokosolie, omdat deze variant niet verhit is. Hoe minder bewerkt de kokosolie is, hoe meer goede en natuurlijke stoffen er nog inzitten. Verder heeft kokosolie een groot voordeel in het kader van minimaliseren, het creëert veel ruimte in je badkamer. Kokosolie is multifunctioneel en je kan het voor veel doeleinden gebruiken. Wij vinden het heerlijk dat niet de hele badkamer meer volstaat met kleine potjes en allerlei verschillende producten. Een bijkomend voordeel is dat je veel producten niet meer hoeft te kopen, dit bespaart weer een hoop tijd en geld.

Gebruikswijze

Wij gebruiken kokosolie op de onderstaande manieren en zijn hier heel tevreden over:

  1. Koken, bakken en invetten
  2. Crème voor je huid
  3. Scheren
  4. Billenbalsem
  5. Make-up remover
  6. Lippenbalsem
  7. Klein beetje in de puntjes van je haar
  8. Aftersun (Je kan het ook als zonnebrand gebruiken, maar dit is echter wel een hele lage factor 4-10, vandaar dat wij hier niet voor kiezen met onze bleke huidjes.)

Op het internet zijn nog veel meer manieren te vinden waarop je kokosolie zou kunnen gebruiken, dus wie weet kun je dit ook nog een gaan testen.

* Photo: www.kokosolie.be

Ook benieuwd hoe wij op een natuurlijke manier de was doen en schoonmaken? Lees hier onze tips.

Geef een antwoord