Natuurlijke speen. Speen van 100% natuurlijk rubber

Natuurlijke speen. Speen van 100% natuurlijk rubber

In eerste instantie wilden wij onze kleine opvoeden zonder speen. Maar hij had een enorme zuigbehoefte en een speen bleek toch wel een enorme uitkomst te zijn om in slaap te vallen toen hij nog heel klein was. Ook zorgde de speen soms voor ontspanning. Vaak wanneer ons zoontje sliep viel de speen alweer uit zijn mond. Na ons hier even in verdiept te hebben kozen wij voor de Goldi speen van 100% natuurlijk rubber.

Waarom een natuurlijke speen?

Aangezien een baby erg veel zuigt op een speen vonden wij het niet prettig, wanneer hij op deze momenten iets van plastic in zijn mond heeft (met BPA’s etc. in ons achterhoofd). De oplossing die wij vonden was de Goldi fopspeen een natuurlijke speen van 100% natuurlijk rubber. Deze spenen zijn van 100% plantaardig materiaal gemaakt en 100% vrij van schadelijke stoffen. Het speentje is flexibel en zacht, maar ook bestand tegen scheuren en bijten. Onze zoontje heeft erg veel baad bij deze spenen gehad de eerste maanden. Inmiddels heeft hij zelf aangegeven dat hij deze speen niet meer hoeft en dat zonder te kunnen praten. Afleren is niet nodig geweest bij hem, het was een natuurlijk verloop.

Schoonmaken en gebruik

Wanneer je gebruik maakt van een speen, let dan even op dat je deze natuurlijk regelmatig schoonmaakt met schoon water en regelmatig even uitkookt in kokend water. Om het natuurlijk materiaal te behouden is het van belang om de speen niet langer dan twee minuten in kokend water te dompelen. Vervang de speel zodra deze een vreemde vorm heeft of aan elkaar plakt als je deze in knijpt.

Voordelen

Voordelen van de Goldi speen:

  • De speen voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is ongekleurd. Verder bevat de rubberen Goldi speen geen pvc, Nitrosamine, weekmakers, parabenen, latex proteïne en BPA.
  • Met de speen krijgt je kindje geen chemische stoffen binnen. De Goldi speen is flexibel, zacht en vrij van giftige stoffen. Vaak zuigt een baby vaak en lang op zijn speen, hierdoor is het extra belangrijk om een veilige speen te kiezen.
  • Het schild van de Goldi speen kan nooit loskomen omdat deze uit één stuk is gemaakt. Wat ook prettig is, is dat in de overgang van het ene materiaal  naar het andere materiaal zich geen bacteriën kunnen ophopen, omdat het speentje uit één stuk rubber is gemaakt.
  • Het schild van de speen is glad en zacht en laat geen indrukken achter op het gezicht van je kindje. Doordat het schild plat is heeft je kindje ook meer ruimte om zijn mondspieren te bewegen. Door de ventilatieopeningen blijft het niet te vochtig, wat voorkomt dat het huidje van je kindje geïrriteerd raakt.

* Photos: www.greenjump.nlecolisjes.nl

Geef een antwoord