Tiny House inspiratie: interieur en exterieur ⌂

Tiny House inspiratie: interieur en exterieur ⌂

Tiny House living, een levensstijl gebaseerd op het principe van ‘less is more’. Met minder dingen leven, meer rijkdom aan ervaringen en belevenissen. Wij namen twee jaar geleden het besluit om zelf een off-grid Tiny House te ontwerpen en te bouwen. We hebben hier met enorm veel plezier in gewoond, het was een onvergetelijke ervaring! Inmiddels heeft het huisje nieuwe bewoners en gaat ons avontuur verder met de zoektocht naar een vast klein huisje. Toch blijven we heel veel vragen krijgen over het Tiny House. Vandaar nog  een blog met Tiny House inspiratie en een overzicht van het hele interieur en exterieur van het Tiny House dat wij ontworpen en gebouwd hebben. 

Tiny House inspiratie

Kenmerken

Tiny House afmetingen:

 • Lengte: 7,20 m
 • Breedte: 2,55 m
 • Hoogte: 4 m
 • Oppervlakte: 28 m2
 • Twee slaaploften: 2,35 x 2,37 m 

Voorzieningen:

 • Zonnepanelen 4000 watt
 • Victron easysolar
 • Regenwaterfiltratie 4 niveaus
 • Droogtoilet
 • Gasboiler
 • Waterpomp

Interieur

Optisch creëren van ruimte door het interieur, dat was het doel. De basis is een helder wit interieur, met natuurlijke accenten, passend bij de omgeving. Allereerst is het huisje zo ontworpen, dat er door de vele ramen veel natuurlijk licht binnen kan vallen. Verder zijn er lichte kleuren in het interieur gebruikt en is er mooie verlichting door led-spots. Ook is er bewust gekozen voor reflecterende materialen, zoals de hoogglans kastdeuren en diverse spiegels of weerspiegelende oppervlaktes.

Bijzonder aan het huisje is de unieke uitschuifbare trap. De trap maakt deel uit van een meubel waar zich diverse opbergruimtes in bevinden. Het bovenste gedeelte van dit meubel fungeert als overloop en een soort brug tussen de twee loften. De bouwvideo van het Tiny House geeft nog een duidelijker beeld van de bouw van de trap. 

Tiny House Huiskamer voor naar achter - Cindy-Keuken-James
Tiny House Binnen van achter naar voor

Loften

Boven de hoekbank bevindt zich de ouderslaapkamer. 

Boven de badkamer bevindt zich de kinderkamer

Keuken

De keuken is voorzien van een fornuis met een oven, afzuigkap, koelkast met vriesvak, spoelbak voorzien van kraan met twee tap mogelijkheden, drinkwater en afwaswater. 

Fornuis Tiny House 1

Badkamer

Licht en ruimte, dit waren belangrijke doelen die we tijdens het ontwerpen van ons Tiny House probeerden na te streven. Zo ook bij het ontwerp van de badkamer. Ons unieke idee voor de badkamer was een schuifdeur voorzien van planken. Deze functioneert zowel als badkamerkast en deur.

Badkamerdeur Tiny House (4)
Badkamerdeur Tiny House (5)
Badkamerdeur Tiny House (1)

Wij wilden de badkamer graag open houden, om zoveel mogelijk ruimte in ons huisje te creëren. Wel moest de badkamer in het Tiny House afsluitbaar zijn wanneer je gaat douchen of even gebruik wilt maken van het toilet. Verder vonden wij het van groot belang om de ruimte netjes te houden. Wanneer de deur van de badkamer open staat moest er niet het gevoel zijn van een badkamer in je woonkamer en keuken. 

Tiny House Toilet

Schuur en utiliteitsruimte

Virtuele rondleiding

Video van de bouw

Genoeg Tiny House inspiratie opgedaan? 🙂 Zouden jullie het al voor je zien om te wonen in een Tiny House?

Geef een antwoord