TIP: Een oventje op je fornuis

TIP: Een oventje op je fornuis

Een mini reis oven, de omnia oven pan!

In ons Tiny House hebben we een fornuis met een propaan/butaan oven van het merk BEKO. Deze werkt prima. Alleen wanneer we de oven maar eventjes aan willen voor een klein dingetje komt er veel warmte vrij en wordt meer gas gebruikt dan we eigenlijk nodig hebben. Verder hebben we plannen om met een camper te gaan reizen, hier zit vaak geen oven in, maar toch zouden wij af en toe onderweg wel eens lekker iets willen bakken. Vandaar onze zoektocht naar een mini oven.

En jahoor wie zoekt zal vinden: De omnia oven voor op het fornuis. Er is geen installatie nodig voor de Omnia oven, je zet het gewoon op het fornuis. Eigenlijk kun je alles wat in een gewone oven kan ook klaarmaken in de Omnia oven. Je gerechten en baksels krijgen echter wel een ronde vorm.

Maar hoe werkt deze oven voor op het fornuis?

De Omnia oven kun je vergelijken met een gewone gasoven. Het RVS onderstel verdeeld de onderwarmte gelijkmatig. In het midden van de opening stijgt het tweede gedeelte van de warmte op tot tegen het deksel. Vervolgens verspreidt het deksel dit gelijkmatig over het gerecht, waardoor het fungeert als bovenwarmte. In de zijkant van het deksel bevinden zich kleine gaatjes. De stoom die uit het gerecht ontsnapt wordt hierdoor afgevoerd. De bereidingstijd is voor de meeste gerecht gelijk aan dit van een normale gasoven.

De Omnia oven wordt geleverd exclusief siliconen bakvorm, deze bakvorm bevalt ons erg goed ter voorkoming van het aanbranden en bij het bakken van een heerlijke bananencake.

De kosten van een Omnia oven voor op het fornuis ligt rond de €40,- euro, de prijs van de siliconen bakvorm bedraagt ongeveer €18,- euro.

 

* Photos: www.obelink.nl

Geef een reactie