Minimalistisch inpakken voor je vakantie (met kinderen), 5 tips!

Minimalistisch inpakken voor je vakantie (met kinderen), 5 tips!

Er lekker op uit gaan is iets wat men graag doet! Zo ook wij ;). Omdat we lekker flexibel kunnen en willen zijn, willen we niet te veel spullen met ons meeslepen. Op onze vliegreizen kiezen we er dan ook voor om alleen handbagage mee te nemen, tot nu toe is dit altijd meer dan genoeg. Doordat we alleen handbagage meenemen op onze reizen, pakken we heel bewust onze spullen in. Mijn man is super goed in het minimalistisch en efficiënt inpakken van spullen. Ik neem, ook al wil ik het niet, vaak toch te snel te veel mee. Hierdoor is het inpakken van de koffer en tas bij ons altijd een stukje teamwork van mij en mijn man.

Minimalistisch inpakken

Benieuwd hoe wij aan de slag gaan met minimalistisch inpakken? We delen onze tips graag met jullie!

1. Zoek eerst de koffers en/of tassen uit.

Wij bekijken eerst altijd bij de vliegmaatschappij binnen welke afmetingen de handbagage moet vallen en wat je voor het reizen met kinderen mee mag nemen als handbagage. Wij hebben een koffer uitgezocht, de Travelite Solaris, en een weekendtas die binnen de meeste afmetingen vallen. In deze koffer en tas moeten al onze spullen dan ook passen, want naast deze koffer hebben we ook nog een buggy, luiertas en een opvouwbare bolderkar mee te nemen. En laat ik natuurlijk onze kleine man niet vergeten, hij is erg ondernemend, maar de hele dag lopen is toch nog erg vermoeiend voor die kleine beentjes ;). Wat trouwens ook nog erg handig is, is dat onze tas een smart-sleeve heeft, waarmee je deze gemakkelijk op de koffer kan bevestigen. Je schuift de smart-sleeve gewoon over het handvat van de trolley heen. Kortom, door het eerst uitzoeken van de koffers en/of tassen geef je jezelf richtlijnen voor de hoeveelheid aan spullen die mee kunnen.

2. Maak een lijstje.

Voordat je zomaar alle spullen gaat verzamelen is het handig om van te voren even te bedenken wat je nu echt nodig hebt op je reis en schrijf dit op een lijst. Herzie je lijstje nogmaals en bedenk of er dingen opstaan waar je eventueel ook zonder zou kunnen (bij het inpakken zul je je lijstje misschien nog eens moeten herzien). Wij leggen vervolgens de spullen bij elkaar en bekijken dan hoe we deze het beste in de tas en koffer kunnen passen. Ons doel hierbij is om niet alles helemaal vol te proppen. Zodat als je ergens bij moet onderweg, je dit ook nog gewoon normaal kunt pakken zonder bang te zijn dat je koffer niet meer dicht kan ;). Overzicht geeft een hoop rust :)!

3. Zoek kleine/opvouwbare alternatieven.

Die grote dikke badhanddoeken heb je echt niet per se nodig op vakantie ;). Ga voor hamamdoeken, deze zijn klein, licht, sneldrogend en ook nog eens multifunctioneel te gebruiken. Denk ook eens na over je douchegel flacons, heb je dit echt nodig? Of voldoet een heerlijk zeepblok ook? Een opvouwbare tas of rugzak is heel handig en compact om mee te nemen voor als je op vakantie even een wandelingetje gaat maken. Verder kun je bij het pakken van je kleding erbij stilstaan dat je ook heel eenvoudig gewoon eventjes iets (met de hand) kunt wassen. En voor onze kleine viezerik is zijn ‘Bib to Go‘ slabbetje echt niet te missen. Deze is gewoon af te nemen met een doekje, super compact en ook nog eens licht van gewicht.

4. Besef je dat er op je bestemming vaak ook gewoon winkels zijn.

Moet je wel echt al die luiers meenemen? Pak voor de eerste dagen genoeg in en besef je dat je daarna ook vaak gewoon op je bestemming dingen kunt kopen. Het scheelt heel veel sjouwwerk op het vliegveld en de weg naar je bestemming toe. Mocht je naar het oerwoud of een onbewoond eiland gaan is dit natuurlijk misschien niet op jou van toepassing ;).

5. Beperk speelgoed.

Veel speelgoed inpakken is echt niet nodig. Op een nieuwe bestemming zijn voor kinderen meer dan genoeg nieuwe dingen om te ontdekken. De natuur en omgeving biedt vaak ook al meer dan genoeg speelgoed. Echt waar, kinderen vinden zand, takjes en steentjes heel erg leuk om mee te spelen :)! Kies een paar dingen uit en neem dit mee. Voor in het vliegtuig is het wel handig om iets kleins achter te hand te hebben, zodat de kinderen zich hier kunnen vermaken. Verder is een tablet voor een vliegreis echt een aanrader! Wij hebben van te voren thuis met ons zoontje van 1 al even geoefend met een koptelefoon en hij vindt dit prachtig. Het speelgoed dat we voor hem mee nemen is als volgt: schepje, boekje, knuffel, kleine auto, kiekeboe poppetje, My First Smartmax Farm Animals.

Wie weet helpt dit je om je spullen minimalistisch in te pakken. Het is zo heerlijk als je alleen bij je hebt wat je nodig hebt en je niet alle spullen ‘voor het geval dat’ mee hoeft te slepen op je vakantie. Het geeft ons altijd flexibiliteit en rust, een heerlijk begin van een reis.

Heb jij nog meer tips voor minimalistisch inpakken? We zijn heel benieuwd!

*Photo: by Arnel Hasanovic and by Luke Michael on Unsplash

Geef een antwoord