Kinderkamer Tiny House. James zijn kamertje met ledikant.

Kinderkamer Tiny House. James zijn kamertje met ledikant.

Tiny It Yourself! Een kinderkamer in een Tiny House, hoe maak je dit? Bekijk hier de kinderkamer van James in het Tiny House, compleet met ledikant en al.

Kinderkamer Tiny House

Gewoon een ledikantje neerzetten? Dit kan niet zomaar. Op de slaaploften kun je niet staan, dus van bovenaf je kindje in een ledikantje leggen zat er niet in. Een matras op de grond? Natuurlijk niet, die kleintjes rollen er zo uit en je wilt toch echt niet dat ze vanaf de loft naar beneden kunnen vallen ;).

Het ledikant

Na wat brainstormen kwamen we op het idee om het ledikantje, waar ons zoontje in ons oude woning in sliep, te gaan verbouwen. De zijkant van het ledikantje hebben we doormidden gezaagd. Hier hebben we een scharnier tussen geplaatst en vervolgens hebben we er een sluiting op bevestigd om het hekje dicht te kunnen doen en te vergrendelen. Let er wel op dat je kiest voor een vergrendeling die de kids niet zelf open kunnen maken. Met deze aanpassing fungeert de zijkant van het ledikantje als deurtje wat je open kunt doen en je kindje zo in bed kunt leggen. In de praktijk merken wij dat je ook, voordat hij gaat slapen, heel gemakkelijk eventjes bij hem kunt liggen. Naast het bedje en toch dichtbij. Dit vindt onze kleine man heerlijk, even een knus momentje voordat hij zelf gaat slapen :).

Geef een antwoord