Opvouwbare kinderproducten; onze top 10 van baby tot peuter

Opvouwbare kinderproducten; onze top 10 van baby tot peuter

Wij houden van compact en multifunctioneel! Wanneer je veel reist met je kids is dit ook wel een must!  Benieuwd welke opvouwbare kinderproducten wij als gemakkelijk en goed ervaren hebben met onze twee kids? Bekijk onze top 10  van opvouwbare kinderproducten van baby tot peuter hieronder.

Onze top 10 opvouwbare kinderproducten van baby tot peuter:

1. GB Pockit All-terrain

Eerder schreven we in de blog al een artikel over dit product. Het is de kleinst opvouwbare buggy ter wereld! Zegt dit niet al genoeg?! De buggy past zelfs in het handbagage compartiment van het vliegtuig. Gezien de compactheid van de buggy is deze misschien niet een van de meest comfortabele buggy's om mee te rijden. Voor ons weegt dit echter niet op tegen het gebruiksgemak en de zeer kleine ruimte die de buggy in beslag neemt.

2. Bondolino Drager

Ergonomische buik- en rugdrager in één.  De drager is compact en past zich door de zachte elementen aan  jouw lichaam en die van jouw kindje aan. Doordat de drager zich aanpast aan het lichaam is het te vergelijken met een draagdoek, alleen biedt het wel de voordelen van een drager. Je  kunt de deze drager heel snel en gemakkelijk om doen.  Verder is de drager door het zachte materiaal goed wasbaar, gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.

3. Multifunctionele Luiertas

Draagbare wieg, luier-, koel- en verzorgingstas in één! Dat is nog eens multifunctioneel. Zelf gebruiken wij één vak per kind (reserve-kleding, billendoekjes en luiers) het koelvakje voor eten en drinken en hebben we de vierde vrijwel altijd leeg.

4. Lobster Kinderstoel

De Lobster is bijna aan ieder tafelblad te bevestigen door zijn speciale, sterke klemhaken (hier komt de naam Lobster dan ook vandaan). Verder zit er in het stoeltje een 4-punts gordel, om er zeker van te zijn dat je kleintje er niet uit kan en stevig zit. De Lobster is op te bergen in een bijgeleverde draagtas. Door deze tas kan je de hangende kinderstoel gemakkelijk mee nemen.

5. Stokke Flexibath XL

Wat nemen de reguliere baby- en kinderbadjes veel ruimte in, maar wat vinden onze kinderen het heerlijk om lekker in een badje met water te spelen. De perfecte oplossing voor ons is het opvouwbare kinderbadje! Het badje heeft verder een antislip-bodem en een badstop, waardoor het water gemakkelijk weg kan lopen. Verder verkleurt de badstop wanneer het water te warm is, een klein en grappig handigheidje. Bij lekker weer kan het badje met groot gemak ook buiten worden neergezet.

6. Afneembare Slab

Deze afneembare slabbetjes zijn heel licht en gemakkelijk op te vouwen. De 'bibs2go' zijn voorzien van een reiszakje met een haakje en rits. Hierdoor kun je deze zo aan een tas bevestigen. De slabbetjes zijn waterbestendig, gewoon af te nemen met een doekje en kunnen eventueel ook in de wasmachine. Verder hebben de slabbetjes onderaan een open vakje om het vallende eten op te vangen. Mocht je nog een andere optie zoeken, zijn soortgelijke slabbetjes nu ook bij de IKEA te verkrijgen.

7. Camping bedje

Een enorm veel gebruikt item bij ons: het campingbedje! Een praktisch bedje en speelplek in één met een poortje waardoor de kinderen zelf het bedje in en uit kunnen. Het bedje is James zijn 'huisje' en hij voelt zich er helemaal veilig en vertrouwd in. Bij dit bed werd een verschoonplek geleverd, deze hebben wij echter niet gebruikt. Scheelde weer ruimte ;). Verder is het bed in twee hoogtes te gebruiken, zo kan je baby op een verhoogd niveau slapen en spelen. Dit niveau is er gemakkelijk uit te ritsen voor je peuter, waardoor dit bed voor zowel een baby als peuter prettig in gebruik is.

8. Kinderkampeerstoeltje

James zijn favoriete stoeltje! De kleine man vindt deze reuze comfortabel en zit er het liefste met zijn benen opgetrokken op te chillen. Fijn voor de ouders is dat er een veilige vouwvergrendeling op zit, waardoor het stoeltje niet zomaar in kan vouwen. Verder kan James het stoeltje zelf optillen door middel van een handig hengsel. Het stoeltje neemt opgevouwen weinig ruimte in.

9. BubbleBum opblaasbare zitverhoger

Wat wij heel handig aan de BubbleBum vinden is dat deze zowel draagbaar, opvouwbaar en opblaasbaar is. Het reiszitje is officieel geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Wanneer je het smalle zitje leeg laat lopen, opvouwt en opbergt in z'n eigen tasje kun je deze gemakkelijk meenemen in je rugzak, handtas of opbergen in het dashboardkastje van de auto.

10. Opvouwbaar picknick kleed

Het gebeurt regelmatig dat we spontaan ergens stoppen. Het opvouwbare picknick kleed komt met de kinderen dan heel goed van pas. De onderzijde van dit kleed is voorzien van waterafstotende laag en daardoor gemakkelijk schoon te maken (ook krijg je geen natte billen van het gras ;)). Het kleed is eenvoudig op te vouwen naar een compacte tas met een klittenband sluiting.

Wie weet is onze top 10 van opvouwbare kinderproducten ook wel een uitkomst voor jullie. Bij ons thuis is de zindelijkheidstrainingsfase aangebroken. Iemand nog een goede tip voor een opvouwbare toiletverkleiner? Laat het ons weten in de reacties hieronder :). 

 

Geef een antwoord