Trap Tiny House. Dit is nog eens een super efficiënte trap!

Trap Tiny House. Dit is nog eens een super efficiënte trap!

Trap Tiny House, een belangrijk onderdeel. In een Tiny House wil je zo efficiënt en goed mogelijk gebruik maken van de ruimte. De ruimte is natuurlijk beperkt. Maar hoe gebruik je de ruimte van en om de trap zo goed mogelijk? Bekijk hier hoe wij dit deden in ons Tiny House.

Uitschuifbare trap Tiny House 

Wij hadden als idee om een groot meubel te maken. Dit meubel moest meerdere doelen dienen. Zo moest het meubel dienen als opbergruimte, trap en overloop. Ons idee werd dan ook een meubel met een uitschuifbare trap. Deze trap moest voorzien worden  van opbergruimte.Dit was gelukt! De bovenkant van het meubel fungeert als overloop, brug, tussen de twee slaaploften. Op deze manier maak je zeer efficiënt gebruik van de ruimte. De ruimte in de trap wordt gebruikt als opbergruimte. Ook wordt de ruimte boven de trap gebruikt als opbergruimte (de opbergruimte boven de trap gebruiken wij niet voor hele zware spullen). Tot slot is er bovenop de trap, de overloop, ruimte om een leuk plantje neer te zetten ;). 

Styling trap

De kleur van de houten lak op de trap is een rustiek eiken. Deze kleur komt ook op andere houten delen in het huisje terug. Op deze manier wordt er eenheid gecreëerd. Verder is de voorkant van de trap afgewerkt met een witte hoogglans plakfolie. Door te kiezen voor hoogglans wordt het licht van de ramen en de grote spiegel weerkaatst. Dit zorgt optisch voor een ruimtelijker effect. Benieuwd naar meer styling tips om een ruimte groter te laten lijken? Bekijk dit blogartikel hier

*Photo: Mark den Hartog

Impressie

Hieronder zijn een aantal foto’s van de bouw van de trap te zien. Benieuwd naar meer? In de bouwvideo van het Tiny House is nog meer te zien, zowel van de bouw van het huisje als de trap.

Bouw uitschuifbare trap limtiy
trap bouw

Trap Tiny House. Wie weet hebben we jullie geïnspireerd met onze trap voor het Tiny House. Hebben jullie nog creatieve ideeën voor een trap in een klein huisje?

Geef een antwoord