TRICK: De voordelen van een heerlijk stuk zeep!

TRICK: De voordelen van een heerlijk stuk zeep!

Tijdens onze vakantie in Frankrijk waren we te vinden op een lokale markt. Er was een schattig kraampje helemaal vol met blokken zeep in allerlei kleuren en geuren. Ik was maar opzoek naar een zo natuurlijk mogelijke, vloeibare douchegel en nu liepen we tegen heerlijke, ouderwetse stukken zeep aan. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht?! Soms is het zo simpel. De man achter de kraam maakte deze stukken zeep zelf en deze waren 100 % végétal. We hadden gelijk een aantal zeepblokken ingeslagen om het eens te gaan proberen.

Wij gebruiken de zeep voor zowel ons lichaam als haar. Er bestaan ook blokken zeep voor alleen je haar, shampoo-bars, deze hebben wij zelf nog niet uitgetest. Ik merkte wel dat met het stuk zeep, mijn haar iets anders aanvoelde, dan toen ik dit nog met shampoo waste. Maar na verloop van tijd veranderde dit weer.

Door het gebruiken van een stuk zeep heb je veel minder flesjes in je badkamer hebt staan. Wanneer je de zeep niet gebruikt ziet het zeepblok er ook nog eens classy uit in je badkamer. Deze heerlijk geurende stukken zeep zijn onder andere te verkrijgen zijn bij Dille en Kamille.

Soms vragen mensen zich af of het niet onhygiënisch is om een stuk zeep te gebruiken. Als handzeep gebruiken wij wel vloeibare groene zeep. Verder kan ieder gezinslid zijn eigen stuk zeep gebruiken. Er zijn hiervoor eventueel zeepdoosjes te verkrijgen om de zeep in te bewaren en te onderscheiden.

Een klein nadeel van het gebruik van zeepblokken is wel, dat het wat meer zeepaanslag achterlaat in je douche of bad.

De voordelen van een stuk zeep op een rijtje:

  • Beter voor het milieu, er is bijna geen verpakking voor nodig.
  • Minder flesjes in je badkamer.
  • Minder verspilling. Je gebruikt niet snel te veel, wat bij vloeibare zeep vaak wel het geval is.
  • Er zitten nauwelijks chemische stoffen in. Natuurlijke zeep bevat geen water, vloeibare zeep vaak wel. Hierdoor heeft vloeibare zeep conserveringsmiddelen nodig om het langer houdbaar te maken.
  • Het ziet er stijlvol uit in je badkamer.
  • Je kan ook een een stuk zeep in je kast leggen tussen je kleding, het geeft een heerlijk fris geurtje.

Heerlijk, je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel moeilijke dingen nodig in de badkamer. Less is more!

Heb jij nog tips over het gebruik van een stuk zeep? Deze zijn natuurlijk van harte welkom!

Geef een reactie