Tiny House ervaringen. Na een jaar wonen in een Tiny House!

Tiny House ervaringen. Na een jaar wonen in een Tiny House!

Naast ontzettend veel woonplezier gehad te hebben in het Tiny House, hebben we er ook nog eens veel van geleerd! We zijn inmiddels niet alleen ‘bouwkundige’, maar hebben er ook veel mooie en praktische levenslessen uit kunnen halen. Kortom zijn onze Tiny House ervaringen zeer leerzaam en erg mooi en leuk geweest!

tiny house ervaringen

Onze Tiny House ervaringen

Al benieuwd? 🙂 Hieronder hebben we onze Tiny House ervaringen voor je op een rijtje gezet:

 • Minimaliseren:
  Voordat wij in het Tiny House woonden, dachten we nooit veel spullen te verzamelen. In het Tiny House hebben we het minimaliseren nog veel meer door moeten en willen zetten. Hier bleek pas echt hoe weinig je nodig hebt om goed te kunnen leven. Bijna al onze spullen dienen een praktisch doel, een functie. We hebben veel gedigitaliseerd. Verder hebben we een aantal onvervangbare herinneringen bewaard. Wij kopen minder spullen, maar kiezen wel voor kwaliteit. Wanneer wij iets kopen is dit een weloverwogen beslissing en zijn we er vaak ook echt blij mee :)!
 • Bewust leven:
  Leven met meer intentie en positiviteit. Door doelgericht te leven en minder verplichtingen te hebben kun je je leven vormgeven naar de manier waarop jij dat wilt.
 • Tevreden zijn, waarderen en genieten van wat je hebt:
  Van ervaringen word je gelukkiger. Quality-time met elkaar doorbrengen, doen wat je leuk vindt en waar passie voor hebt.
 • Natuurlijk en duurzaam:
  Kiezen voor producten die goed zijn voor jou, je medemens en de natuur.
 • Bouwen aan je toekomst:
  Je geld op een andere manier investeren in plaats van als rente voor een hoge hypotheek aan de bank. Door de lage woonlasten van het Tiny House blijven er middelen over om te sparen of te investeren. Ook kun je wanneer je dit wilt meer ervaringen opdoen, doordat je meer te besteden hebt om te reizen.
 • Bouwtechnische kennis:
  Bij het bouwen van een Tiny House komt er enorm veel op je af! Hoe bouw je een huis, welke materialen kies je, hoe houd je rekening met het maximale gewicht voor de trailer, hoe regel je water, warmte en elektriciteitsvoorzieningen. We hebben enorm veel kennis en ervaring opgedaan door het zelf bouwen van het Tiny House.

Hoe zou jij het vinden om in een Tiny House te wonen? Zou je iets van de leefstijl willen toepassen in je eigen leven? Laat het ons gerust weten in de reacties hieronder.

Geef een antwoord