Tiny house winter brrr…. of niet? Hoe gaat het met het huisje?

Tiny house winter brrr…. of niet? Hoe gaat het met het huisje?

Hoe zal het in het Tiny House zijn in de winter? Hoe gaat het met de leidingen als het vriest? Moeten we onder 100 dekens liggen met warme sokken aan en de hele dag thee drinken om het warm te krijgen? We vroegen het ons van te voren allemaal af, hoe zou een Tiny House winter zijn?

Hoe gaat het met het huisje?

Nu is het zover. Het is echt winter, de temperaturen vannacht lagen buiten rond de -6 °C . Het is buiten echt koud. Dit is gelijk een goede test voor het Tiny House en het is helemaal geslaagd! Binnen is het heerlijk warm. Er zijn geen leidingen bevroren, zelfs de geïsoleerde leidingen buiten niet. De temperatuur in het utiliteitsschuurtje ligt tussen de 7 °C en 10 °C. De isolatie doet ook daar zijn werk uitstekend! Wat fijn, dat ook met deze temperaturen het huisje helemaal kan functioneren. We houden de boel wel goed in de gaten, maar wanneer je in een Tiny House woont is het huisje onderhouden toch een dagelijkse bezigheid ;). 

Tiny House winter met kinderen

En de kleine man? Die vermaakt zich binnen prima! Lekker spelen beneden met zijn auto’s, verstoppen onder de tafel,  schommelen in zijn schommel of spelen in zijn kamertje. Er is zelfs in zo een klein huisje genoeg te doen! Maar natuurlijk gaan we ook elke dag lekker naar buiten. Het is een prachtig gezicht om het huisje zo te zien. Verder zijn dagelijkse bezigheden, zoals wanneer papa de houtkachel aansteekt, natuurlijk reuze interessant en leerzaam!

Geef een antwoord